marți, martie 10, 2009

Afacere

Trebuie sa recunosc: am un respect profund pentru:
a. arhitecti
b. doctori
In cezul celor in a doua categorie, respectul se imbina "armonios" cu o oarecare frica. Nu doar asa ca mi se pare sau pentru ca am prejudecati, ci doar pentru ca am ramas cu sechele - desi e spus cam mult - in urma unui eveniment care a rascolit din rarunchi un camin intreg de studenti.
Caminul - privat, tinea de facultatea Nicolae Titulescu, in Timpuri Noi. Oamenii din camin: in general copii de bani gata cu impresii si fitze. O adunatura de specimene care mai de care. Pile, bani invartiti, caminul cica a fost construit fara autorizatie, la scara de la etajul zece se mai iubeau din cand in cand vaduva - madam adminsitrator cu un nene urat si inalt si rau - cica directorul. Program de austeritate: nu intra nimeni la tine, nici macar maica-ta (asta pana in zece, dar tot trebuia sa dai spaga la portari). Cand mai aveai si un iubit, lucrurile se complicau, iar banii mergeau f.n. (traducere libera-fara numar) la aceeasi portari.
Stateam la 6, etaj de fete, cu doua personaje din suceava (la un moment dat puteau fi simpatice, chiar prezente placute).
Era o perioada grea :) - primu an de facultate, bezmetice intr-un oras nou, mare, probleme cu niste iubiti(pulici franari) chiar mai imaturi decat noi. Tin minte ca era intai aprilie. Locul de adunare pentru barfa cu fetele de pe palier: bucataria comuna. Ultima barfa: ce afaceri au facut baietii de la 7, care stateau chiar deasupra camerei mele - no.79 (numar elegant as spune).
Unu dintre baieti - la Medicina. Este stiut ca astia de la Medicina sunt in pana de cranii, printre altele. Ce inseamna asta? simplu. O nisa :)) Ce a facut medicinistul de deasupra camerei 79? A vorbit cu un nene gropar de la cimitirul X. L-a pus sa dezgroape niste necunoscuti, la care nu veneau vizitatori cu vreo lumanare in mana, si sa le taie capul. Pentru fiecare cap taiat, costul=aprox. 200 de lei. Intre 2 AM si 5 AM cam asa, bucataria comuna de la etajul 7 era inchisa. Oricum baietii - fiind etaj de baieti - nu prea se rupeau cu gatitul. Medicinistul fierbea capetele pe aragaz unde altii mai faceau cartofi prajiti, in clor, pentru a fi indepartate toate tesuturile si pentru a ramane doar craniul. Pe care il vindea mai departe cu 300 de euro. Profit: 1290 de lei (aprox 300 de euro la cursul de azi) - 300 de lei = 990 de lei pe craniu. O cifra bunicica nu?
Desigur nu i-a mers mult. Din zvonuri am auzit:
-colegul de camera s-a laudat unuia dintre portari ca ce tare e el isi tine sarmalele in frigider alaturi de 2 capete de femeie.
-intr-o noapte nu stiu cine nu stiu cum a intrat peste medicinist si l-a prins in flagrant
-medicinistu s-a speriat si-a aruncat continutul din oala pe geam
-pe pervazu de la bucataria de la etaju 6 (de sub bucataria de la etaju 7, evident) se puteau remarca: fire de par; alte tesuturi dubioase. femeia de serviciu a incercat sa spele mizeria aia dar nu s-a dus nicicum. Solutia: 2 placi de faianta puse deasupra.
-e adevarat, am studiat si eu pervazu. nu sunt o sensibila asa ca am continuat sa-mi fac cartofi prajiti si sa ma uit si pe geam in timp ce se prajeau.
Nu stiu ce s-a intamplat cu medicinistu. Eram plecata cand s-a descoperit totul, au venit aia de la Antena, nu i-a primit nimeni in camin. Cica s-a spus ceva la radio. Eu nu auzisem nimic. Probabil ca medicinistu a patit ceva: macar pentru profanare de morminte. Cine stie? Din camin a zburat oricum.
Eu cand am povestit la unu si la altu mi s-a ras in nas. Da-te naibii cu glumele tale de unu aprilie.
PUNCT.

11 comentarii:

Anonim spunea...

:))))) O daaa,imi aduc aminte episodul Cranii din minunatul camin Titulescu.Stateam la etajul 1 si pe atunci era o mare gasca la noi la etaj.Si cand ne adunam cu totii pe acolo sa vorbim mare destrabalare iesea.Asa s-a intamplat cand am ajuns acasa si nu puteam sa ajung la usa ca toti erau pe hol si vorbeau de baiatu cu craniile.Ce pacat ca am pierdut cand au venit aia de la Antena.
Asta era pentru Adriana! Mama ta de idioata comunista! :D

Anonim spunea...

Oameni "usor" bolnavi...Ce poti sa mai spui decat ca probabil baietzashu' se distra masiv cu banii primiti pe capetele unor oameni. Si DA, caminul ala era prea...nu puteam sa intru la tine decat 30 de min, dupa care a urcat portarul dupa mine /:) -> portar caruia nu i-am dat za money evident!

Unknown spunea...

http://news.softpedia.com/news/Studentii-suprinsi-cand-incercau-sa-fiarba-trei-cranii-umane-ro-20726.shtml

true story
punct

virgil spunea...

multumesc pentru dovada draga nu conteaza cine sunt

Bobe spunea...

Cum sa nu-ti aduci aminte episodu' asta daca ai stat in caminul cu pricina in acea perioada. Stateam la etajul 4, camera 51, unde toata lumea intreba unde este baiatul cu NETUL (ala nasol, de mergea prost, dar astea erau conditiile) - student la medicina. Dupa ce trecuse noaptea si craniile se facusera la foc mic, dimineata la ora 7 batai in usa. Trezit brusc, ma ridic, deschid si SOC: "Doamna" Adriana ne ia la purificat pe mine si pe unu' din colegii mei de camera (si el student la medicina): " - Ce ati facut aseara la etajul 7?
- Ce am facut, doamna?
- Ati fiert cranii..."
Replica mea exacta: Doar n-am facut ciorba doamna din ele!
Am ramas socat. Ideea este ca nu s-a stiut cine era faptasul imediat la raspandirea vestii. Asa ca, la medicina era un numar mic de studenti in acel camin. Si pe principiul care pica primu' il "terminam". Dupa cateva ore s-a aflat ce si cum. Dupa - politie, Antena etc.
Totusi am inteles ca s-a lasat cu dosar penal
Numai bine

virgil spunea...

@Bobe: Nu m-as fi asteptat sa primesc un comment la ceva ce am postat in martie 2009 :) Intamplarea ramane, oricum, memorabila, si inca o povestesc cu patos. Cred, Bobe, ca si tu faci acelasi lucru. Oricum, caminul ala....cand il vad mi se cam ridica parul in cap.

Bobe spunea...

:)) Intamplarea a facut sa ajung pe blog din cauza povestii. Imi trebuia un argument puternic pentru cei care m-au ascultatt cand le-am povestit "Peripetii din camin". Si cel mai simplu GOOGLE - camin Titulescu, cranii. Toate cele bune

virgil spunea...

@Bobe: Nu m-as fi asteptat ca un search pt cranii sa-mi aduca cititori noi. Da vezi, arata la cati mai multi prieteni postarea :p

Bobe spunea...

Ai scris bine articolul asa ca iti indexeaza bine google-ul :D (era primul link dupa ce am dat "camin titulescu cranii")
PS:Felicitari cu blogul, ma batea si pe mine candva ideea, insa am renuntat.

virgil spunea...

Mersi. Eu l-am inceput undeva la 4 dimineata dupa o noapte esuata la ATB. Daca ai o idee cimentata, poti sa-ti faci oricand un blog. E funny! Faci tot ce ai tu chef si vorbesti cum ai tu chef.

Bobe spunea...

Cred ca e ultimu lucru pe care vreau sa-l fac in ultimul an de facultate :d
Oricum ms frumos de incurajare.
Spor si tie. Numai bine

sustin blogosfera feminina