sâmbătă, octombrie 03, 2009

crasmarita si musterii ei

Exercitiu de imaginatie: inchipuiti-va o fata. E mititica de statura si grasuna. Picioare relativ groase acoperite de blugi stramti. Bluza neagra mulata pe burtica in valuri. E vopsita blond, iar parul da la locul ala numit groapa cu minciuni - intersectia craniului cu gault - e vopsit negru. Are ochi albastri si fata de buldog. Nu sunt ochi senzuali, sunt mici, si dau impresia ca are o sinuzita din aia nasoala, iar ochii si nasul ii curg mereu.
Ea este crasmarita de la Oktoberfest, de pe Lipscani. Musterii? Cine altii decat eu, Corne, Hirina, Alissandru cu Andreea si Putzi. Toti dupa un concert in Piata Izvor care nu ne-a imprsionat, si cu o sete-n glanda....de Tuamni Tuamni. Si nu orice fel de sete, nu, lucrurile nu-s asa de simple, ci cu o sete de bere nefiltrata. Dulceaga, tulbure, care te pisca de limba si de omusor, care curge molcom ca un izvor proaspat printre stancile de munte.
Ne asezam la o masa inauntru, ca afara era full. O asteptam pe crasmarita noastra, o asteptam cu ochii cat cepele si cu o arsita cum de multa vreme nu ne-a mai incercat. Asta si din cauza ca in Parcul Izvor e al dracu de mult praf, asa, ca in bataie de joc.
Dupa un timp se catadicseste si mandra noastra crasmarita sa ne ia comanda. Toti luam un rand. Plus sticksuri sarate ca tare merg la bere. Nu are carnetel, nu noteaza, se pare ca are o memorie strashnica. Dupa zece minute ne aduce si berile cu sticksurile sarate.
Ah, e ca in Rai, pe cuvant. Nu, in Rai nu sunt maluri de mamaliga si rauri din lapte si miere, in Rai curge bere nefiltrata si malurile sunt numai din bete lungi, subtiri, presarate cu boabe de sare. Si cu DVD-uri cu filme bune. Si cu un barbat frumos destept si manierat. Si cu niste carti, si cu un dressing urias plin cu tzoale.....
Noi de la masa vorbim , dezbatem, glumim. Nu, nu ragaim, suntem manierati in societate. Vorbim de joburi, ca de, am crescut, nu mai suntem decat in proportie de 25,67% putoi. In rest oameni mari, cu responsabilitati, cu probleme, cu viata lor, cladita sanatos, curat si greu. Alissandru si Corne mai cer o bere, tot nefiltrata, care vine si aia greu. Nu se abtine Alissandru sa nu dea pe gura un: Uite, grasa drecu, cum se misca, chizda mamii ei. Se termina sticksurile si berea mea. Nu e bine, Raiul mi se destrama, si eu inca nu m-am saturat de el. Ne unim noi si mai vrem un rand. Noi, adica eu, Andreea si Putzi. Eu cer si sticksuri in plus. Sticksurile vin repede. Pe fundul halbei mai am asa, o inghititura din licoarea magica. Nu mai vin berile. Devenim nervosi. Mai vor si ceilalti un rand. Dar nu vine. Ii fac semn crasmaritei. Nimic, nu ma vede, sunt o ochelarista neinteresanta. Ma enervez, nu suport cand ma ignora cineva, mi se pune nodul in gat si nu mai pot respira. Mai stam vreo zece minute. Tipa Alex la ea, sa ne aduca nota. E, nota vine imediat.
In loc de 8 beri cat bausem noi, pe nota, ce sa vezi, trecute 15 beri. 15 beri da, adica cu 5x7=35 de lei mai mult. Ne-am uitat unul la altul lung. Ne enervam, o chemam pe crasmaritza si ii expunem problema. Adica eu ii expun problema pe tonul meu specific, neprietenos. Se rasteste la noi, ca cum adica sunt acolo cu 7 beri mai mult? Pai uite asa, am mai cerut inca 3 pe langa cele 8 pe care le consumasem care nu au venit niciodata. Baietii de la masa alaturata ne anunta ca au primit ei 3 beri in plus. Crasmarita noastra ia repede cele trei halbe si le tranteste pe masa noastra. Luati si beti! Nu, noi nu le mai vrem, plecam, nu le-am primit la timp, ce dracu faci femeie? Crasmarita se isterizeaza, noi ii spunem ca platim cat am consumat. Punct. Ii lasam 50 de lei in loc de 85 cat era pe nota trecut. Vede, iar se isterizeaza, ca ce facem? Hirina o ia dimplomat. Nu merge, se rasteste iar. Eu o fac prosta si o intreb de ce nu-si noteaza pe carnet? Ia banii nervoasa si ne tranteste un: Ia plecati in pula mea de aici.
Asa le zice ea, crasmarita, la musterii ei cu setea-n glanda.
Acasa, Cristina mi-o trage scurt: da la ce v-ati fi asteptat, doar n-ati mers la 5 stele?

19 comentarii:

Anonim spunea...

Interesantă povestea.. și nu i-ați rupt capu?

Tanti Jeni spunea...

Deci iată se confirmă încă o dată legea matematicii: orice plus înseamnă un minus. Oricum sunt convinsă că se scoate din șpagă. Și era bună berea aia nefiltrată? Noi la cantină avem doar cehească. Plzen? Budejovice? Place la Virgil?

virgil spunea...

@cristi: nu i-am rupt nimic, desi fiecare dintre noi aveam fantezii sado-matzochiste cu ea: s-o biciuim, s-o omoram cu pietre, s-o tragem pe roata etc. In schimb am vb cu "managerul", un roacar care dadea din cap da nu-ntelegea ce-i povestea Alissandru. O fi vreo crasmarita de valoare dar n-am remarcat noi.

virgil spunea...

ce cantina Tanti? bere ceheasca am beut doar in Praga....buna, ieftina

Tanti Jeni spunea...

Ah, da.. Praga.. mi-e dor... N-am mai fost de anul trecut. Te-ai plimbat cu caleașca?
On-topic: probabil roacherul ăla avea căștile pe urechi și dădea din cap după melodie. N-ai observat?

virgil spunea...

@tanti: tot ce se poate....

Narchotic spunea...

A, da cred ca e aceeasi Doamna care ne-a aruncat inapoi cei 10 mii lasati bacsis de bun simt. Serios, cu 10 mii iti iei o paine!(sau macar un corn)

virgil spunea...

crasmarita nu stie ce este valoarea banului.....
din nou ma intorc la conceptul de customer care :D

Anonim spunea...

Ah, sa o ia naiba pe blonda aia, merita sa ii lasam tot maruntul pe care eu si Andreea il adunasem :D Iti dai seama ce fata facea daca lua nota si ii picau banutii aia de nu stia de pe unde sa ii mai adune ? :D

virgil spunea...

@marmo: a, stai ca am uitat de marunt :))

Malpraxis spunea...

bere dupa bere e placere :)) e lasa ca si mie mi s-a intamplat de cateva ori dar am rezolvat problema...sau nu :)
vrei sa facem schimb de linkuri? mie mi-ar face placere

virgil spunea...

@malpraxis: cum adica schimb de linkuri?

Andrei Rugina spunea...

ha!ha!ha! Bine scris Virgile... sau Virgilo :) Sînt cîteva lucruri de bază ce nu s-au prea schimbat prin crîșmele fascinantei, au rămas ca-n vremea împușcatului. Să dăm vina pe tradiție?...

virgil spunea...

@andrei: am putea da vina pe traditie, da doar asa, ca sa ne simtitm noi mai bine

Petru spunea...

Poate nu si-a luat fata pastila zilnica de lecitina. Mai stii ?

virgil spunea...

tot ce se poate

Anonim spunea...

La o faza de genul celei povestite de tine, noi nu doar ca nu i-am lasat bacsis, dar i-am cerut restul pana la 50 de bani.
Cand a auzit ala ca mai trebuie sa ne dea 50 de bani, se uita atat de stramb, cand la noi, cand la nota, de zici ca nu vazuse in viata lui o moneda

virgil spunea...

noi i-am dat vreo 5 lei in monezi de 50 de bani, nici un sfantz in plus

Aurelian spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=MSIGWEcR5Dc

relaxare humanum est

sustin blogosfera feminina