miercuri, mai 20, 2009

nesimtita dracului

O zi oarecare. Patru fete la coada pentru bilete la film...la un cinematograf oarecare. Sunt vesele, rad zgomotos, barfesc putin pentru ca au mai aparut mici picanterii de cand nu s-au mai vazut: o despartire de dobitocul vietii, o demisie, o promovare. Lucruri marunte, totusi. E destul de multa imbulzeala, una se enerveaza pentru ca nu suporta cand unul si altul se impinge in ea. Alta isi da o palma peste ureche pentru ca i-a bazait un tantar. Au! Ti-ar bazaiala ma-ti! Ajung la casa, una dintre ele va cumpara toate biletele, si e de acord cand casiera ii sugereaza sa ia pe randul patru. Ii arata locurile pe organigrama de pe ecranul ala al ei. Este bine, spune fata. Intra in cinematograf, toate patru, in continuare galagioase. Vor sa-si ia si ceva de rontait. "Eu vreau nachos", spune una, aia mai bruneta. Pai toate vrem, ce crezi, ii da replica aia mai blonda.
Acum, ca s-a mentionat numele acestei gustari, mult insa sub nivelul clasicului popcorn cu sare, fetelor li se dilata pupila, i se umfla fiecareia tzatza dreapta si i se zbate la fel, fiecareia, ochiul stang. De pofta.
Dar nu, ia uite ce coada. Fiecare o vede, dar tace, ca si cum nu ar recunoaste un fapt evident si mai mult decat vizibil. In vreo cinci minute incepe si filmul. Cel putin teoretic. Iar la coada e de asteptat pe putin 15 minute. Sfertul ma-si academic.
Cea mai nedumerita dintre toate se indreapta catre capatul cozii. Nu catre capatul de la sfarsit, ci inspre capatul de inceput. Se duce sa se asigure ca intr-adevar e real totul. Se uita la omul care ia in mana o punga mare de popcorn, apoi la o fata inalta tunsa BOB dar uratica care ar urma - TEORETiC - dupa nenea care tocmai a luat punga de popcorn elefant cu coca cola mare de sa-i ajunga o saptamana si sa ragaie dupa aia o luna. Apoi arunca o privire celui care vinde. "E doar unul", se gandeste fata. De fapt sunt doi, unul serveste clientul dornic sa rontaie porcarii in fata ecranului imens iar celalat umple pungile cu elementele adecvate rontaielii. Privirea ei se intalneste cu cea a vanzatorului. Fata uratica tunsa BOB vrea sa deschida gura sa comande. Fata aflata la capatul de inceput al cozii care tocmai are un eye contact cu vanzatorul reuseste in aproximativ o fractiune de secunda sa zambeasca gales, sa clipeasca seducator si sa zica: 4 Nachos. Nu priveste la fata uratica tunsa BOB, probabil ca e suparata. Nu priveste la ceilalti 1000 de oameni de dupa fata uratica tunsa BOB care o fulgera cu privirea si o injura de neamul neamului neamului ei. Practic cand a intalnit privirea vanzatorului a realizat: voi fi o nesimtita a drecului acum. Oarecum involuntar. Impinsa de circumstante: pofta de nachos, care de fapt nici nu sunt asa de gustoase - au gust de coaja de mamaliga prinsa de ceaun. Iar filmul va fi cu siguranta derulat de indata ce toti pofticiosii isi vor ocupa locul inarmati cu ispititoarele gustari. Nu inainte. Vin si cutiile cu naschos. Fata de la capatul de inceput al cozii se intoarce catre prietenele ei: haideti mai fetelor sa ma ajutati. Cele trei vin, iau cutiile timid, mai arunca o privire palida la coada de 1000 de oameni. Apoi fetele pornesc in sala. Filmul nu a inceput. Sunt inca reclame. Dar si alea sunt frumoase.... Mai vezi ultimele trailere.

Desigur, fata de la capatul de inceput al cozii sunt eu. Am facut ceea ce n-am facut pana acum. Dar nu am avut remuscari, am dormit bine noaptea, nu mi-a ramas nicio coaja de aia de mamaliga in gat, sucul a alunecat usor pe gat. Ce a fost de fapt asta? Sfidarea a 1000 de oameni si obtinerea rezultatului dorit cu jumate de efort. Adica aceiasi bani dar cu o economisire majora a celei mai limitate resurse a fiintei umane. Si anume timpul. Deci: acelasi rezultat cu cheltuieli minime. Fara nicio consecinta.
Trebuie sa recunosc: sper la cat mai multe!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Aia mai bruneta fiind eu bineinteles..
Eu oricum am ramas masca atunci cand te-am vazut in fata cozii si ma uitam nedumerita la fete, le intrebam sa ma asigur : mah, cami tocmai s-a bagat in fata? ..Raspunsul: se pare ca da :)))))))) Si mai frumos a fost cand ai spus bland : hai sa ma ajutati! Am crezut ca fac pe mine de ras ..Deci Virgil, sa-ti traiasca tie, noroc de tine ca te-ai bagat involuntar in fata, altfel nu mai ajungeam la film. :D

Unknown spunea...

=)))))))))))))))))))))) ma gandeam ca nu are cum sa treaca faza nepovestita, dar felul cum ai zis-o m-a distrat copios. bine ca nu ai zis de 'tipa blonda' care nu a inteles filmul:)). mersi! tu ca tu, dar noi mai nesimtite ca radeam de tupeul tau nevinovat si asteptam pomana:P. pup

Lucian spunea...

n-a fost frumos din partea ta, nu, nu :)

sustin blogosfera feminina