marți, septembrie 01, 2009

intamplare pe Smardan

De, ca tot fusei la concertul Madonnei, si pentru ca tot s-a facut atata valva cu privire la mesajul ei de toleranta si la invitatia ei de a iubi tiganii ca pe fratii nostri, am sa va povestesc ceva.....
M-am intalnit cu un baiat. In centrul vechi, pe Smardan, ca mie acolo imi place sa merg. Si cum eu ma rezum doar la lucrurile/persoanele/obiceiurile/locurile care imi plac, rareori avand dorinta de a diversifica - exceptia o fac tarile straine, as merge de nebuna oriunde, oricand - si in acea seara am poposit tot pe straduta ticsita cu terase, printre care aleargau puradeii negri si cainii blegi.
Stau la terasa de vis a vis de "3 mese" - acolo era ocupat tot. Discut cu baiatul, nu am chef sa impresionez pentru ca sunt apatica. Mai nou sunt o continua combinatie nefericita de plictis si nervozitate maxima, la care se adauga un strop de frustrare plus o picatura de teama. In stanga noastra, o alta masa la care stau doua fete su vorbesc discret. Probabil ca nu sunt frumoase pentru ca nu le-am retinut fetzele. Mai apare si un copil - nu-mi dau seama daca e fata sau baiat - un borfas negru cu 10 straturi de toale colorate puternic pe el aruncate anapoda, cu ceva pe cap aidoma unui caciuloi si cu o traista atarnand. Vine la noi. Du-te, nu avem chef de tine. Vine ospataru si arunca entitatea neagra cu sexul neidentificat. Trece un sfert de ora. Pispirelul vine la masa fetelor din dreapta, care probabil nu-s frumoase pentru ca nu le-am retinut chipurile, ia paharul din fata uneia, si il arunca dupa niste puradei la fel de negri, iuti si galagiosi. Pe urma, apuca al doilea pahar de pe masa, si il arunca cu furie dupa aceiasi puradei negri, iuti si galagiosi.
Vine ospataru, si incepe sa-i dea scatoalce. Pispirelul fara sex incepe sa tipe ca din gura de sarpe: mi-au luat banii, mi-au luat banii!!!! Ospatarul ii cara palme in continuare. Pispirelul tipa si mai tare. Ospatarita, mai miloasa, se roaga de "Gioni" sa-l lase in pace pe micul borfas. Pispirelul pleaca, cu pasi repezi, tipand, plangand. Nu o ia la fuga, doar merge repede in sus pe Smardan, spre BNR.
Bine. Toata lumea revine la discutiile anterioare. Fetele care probabil nu sunt frumoase isi trag sufletul. Le-a cam speriat pishpi asta negru. Mai schimb doua replici - la fel de apatica, chiar obosita - cu baietul, cand aud: zdranc! bum! poaaac! Un zgomot de geam spart(daca astfel poate fi reprodus in scris acest sunet)
Ce dracu?
E, pispirelu era nervos. Nervos tare, nervos nevoie mare. A luat un pietroi si a aruncat cu toata furia lui de copil in geamul farmaciei de pe Smardan. Geamul s-a facut tandari. Nenea paznic de la nu stiu ce sucursala de banca (asa am vazut eu la momentul respectiv) l-a luat pe tiganasul isteric de-o mana si l-a "ïmobilizat". Pishpi striga incontinuu, cu o voce care ma zgaria pana in strafundul capului: mi-au luat banii, mi-au luat baaaaaaaaaaaaanii!!!!!!!!!!!!
Am fost profund marcata de furia unui tanc. Avea cam 13-14-poate chiar 15 ani. M-a oripilat furia, suparerea, violenta, isteria lui. Asa de rau ca am dat cu picioru intr-un fier care iesea din asfalt. Am crezut ca mi-a spulberat degetul mic de la piciorul drept.
Cand am ajuns acasa, inainte sa ma pun pe veceu, ce sa vad? Degetul meu era plin de sange.
Uite domne, un pispirel negru ce face. Cum mama gloatei de draci sa il iubesc ca pe fratele meu?
T0LERANTA TOLERANTA, DA PANA CAND?:)

11 comentarii:

Anonim spunea...

Chiar asa domle!
Sunt de acord cu tine la faza asta. Imi aduc aminte cum nu de putine ori pispirei din astia s-au luat de mine pe strada. Sunt violenti si nu stiu zau ce se poate face in privinta lor. Si ca tot veni vorba de centrul vechi, degeaba renoveaza strazile si terasele sunt din ce in ce mai multe si mai faine, daca nu rezolva si problema tiganilor care locuiesc ilegal in casele alea vechi de pe acolo. Daca in Praga te puteai plimba si seara pe stradutele vechi fara sa iti fie teama ca te va injura un pispirel, aici pe Lipscani nu mai sta treaba asa. Eu una nu m-as plimba singura pe acolo..
Mai revin cu pareri :)

larisa spunea...

Iti mai citesc blogul cand prind laptopul fratelui meu deschis.. initial imi placeai.. in ultima vreme insa scrii prost, parca doar ca sa bifezi asta.. pacat

virgil spunea...

@larisa - as putea sa fiu f aroganta si sa-ti spun ca eu nu scriu pentru oricine, ci pentru aia care inteleg si au oleak de (h)umor, as putea sa te injur pentru ca vii in "casa" mea si mi-o murdaresti, as putea sa te ignor sau sa-ti sterg commentu asta de rahat. Dar nu fac asta ci doar iti spun: nu ma mai citi.
P.S: Repet: LA MINE-N CASA FAC CE VREAU!
Hai pa!

Anonim spunea...

Absolut neinteresant! Macar de nu repetai de cinspe ori treaba cu ferele nefrumose. Pacat de timpul meu, dar macar stiu sa nu revin ;)

virgil spunea...

pai nu reveni, mare cacat de critic literar ce esti!

Unknown spunea...

Go, Cami, GO! :)

virgil spunea...

"dura" is mai middle name!

Anonim spunea...

Ma oameni buni, astia de v-ati nascut gik contra, exista un butonas rosu sau albastru cu un x pe el in dreapta ecranului sus-sus. Nu va place, folositi-va de el. E chiar asa de greu ?
p.s. anonim, daca zici ca ti-ai pierdut timpul, atunci de ce ti-ai mai pierdut timp scriind si comentariul?

virgil spunea...

desi am multa treaba azi, simt un impuls intern de a mai posta ceva :D. Gherman, fii pe faza!:P

Anonim spunea...

Am postat ceva aseara legat de "puradeii" minunati ai tarii noastre...Azi am citit intamplarea de pe Smardan. Nu cred ca oricine s-ar amuza in timp ce vede o copchila de 18 ani, care pare de 14, asaltata si muscata de caini :).

P.S.: Ce oameni plictisiti mai navigheaza zilele astea pe valurile internet-ului.
Respect Virgil !

Anonim spunea...

deci oameni "buni" get a life nu mai criticati pe altii,fiecare e liber sa-si astearna gandurile in maniera proprie...daca nu sunteti capabili sa intelegeti asta e cam grav..nu de alta daaaaar va pierdeti timpul;)

D

sustin blogosfera feminina