luni, iunie 01, 2009

somn adanc

De obicei dorm profund si linistit. Imi place sa imi imaginez ca arat frumos in somn....asa pe o parte, cu genunchii adunati la burta, cu o mana sub obraz iar cealalta dusa la piept. Cand de fapt eu ma trezesc dimineata in pozitia "stand intins pe burta", ciufulita, buhaita, cu scuipat la gura si cu nasu infundat.
Alteori dorm profund si linistit. Pana la un punct. Cand deodata ma ridic si fac un hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii prelung, sar din pat si fug la usa. Nu reusesc sa trec de usa pentru ca atunci ma trezesc si ma intorc inapoi in culcusul meu cald. Alteori se trezeste cine doarme atunci cu mine si imi spune ferm: treci in pat. Si somnambula din mine se conformeaza si trece in pat.
Uneori ma sperii. Nu ca as visa ceva urat. M-am trezit candva la o bucata de noapte cu picioarele amortite. M-am speriat atat de tare de senzatia de amorteala care ma cuprinsese incat intr-o secunda am sarit din patul lipit de peretele din stanga si am ajuns fix in mijlocul camerei, in genunchi. Bulversata, am incercat sa-mi dau seama cum am reusit sa tasnesc asa ca un arc si sa ajung la un metru jumate departare de pet. Colega de camera de atunci s-a ridicat in capul oaselor, chioara de somn: Da ce faci Camelia? Eu imbufnata: Treci si dormi acolo. Si m-am bagat la loc in pat.
A doua zi urma sa am examen. De la 7 jumate. La 6 eram in baie, pregatita sufleteste sa ma spal cu apa rece pe fata. Dar am simtit o durere de genunchi. Ma uit si vad doua julituri, deja cu crusta subtire, maro deasupra. Bufnesc in ras caci vizualizez saritura prin aer din pat in mijlocul camerei. Si ma vad stand in genunchi, nedumerita, nestiind ce fac, clipind des. Si rad......Si rad...Dupa care fac pipi.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Sau mai e varianta :
camelutzzzz, e ok a fost un cosmar, hai pune-te inapoi la somn ! se pare ca asta are un efect mai putin scontat decat TRECI LA SOMN! :D

Anonim spunea...

Virgil, promite-mi sa nu visezi niciodata ca esti pe buda. :))

virgil spunea...

degete mijlociu, niciodata nu se stie

sustin blogosfera feminina